Ciecierzyca z pomidorami do chleba - wegetariańskie danie z pięciu składników
Makaron z czosnkiem i natką - danie wegetariańskie z pięciu składników
Do tej pory tarta Tatin kojarzyła wam się tylko z jabłkami? Po wypróbowaniu tego przepisu dojdzie jeszcze jedno skojarzenie - tarta z burakami.
Prosta zupa ze zdrowych warzyw, w tym z zapomnianej nieco rzepy. Posypaną pistacjami możemy podać na niedzielny obiad
Minęły czasy, gdy burak kojarzył się wyłącznie z barszczem, daje dużo więcej kulinarnych możliwości. Proponujemy sałatkę z żółtych buraków z granatem i miętą.
Kiszonki to źródło cennych składników, które doskonale wpływają na pracę naszego układu trawiennego i odpornościowego. Kisić i kwasić można najrozmaitsze warzywa, a nawet owoce. Sprawdźcie w magazynie KUCHNIA.
Tuż przed pieczeniem kurczaka polewamy sosem śmietanowym - dzięki temu mięso pozostanie soczyste
Pachnące rozmarynem risotto z grzybami to wegetariańskie danie z pięciu składników.
Lubicie wołowinę duszoną z czerwonym winem? Równie smaczna jest wołowina z piwem, przygotowywana na sposób irlandzki.
Piwny chleb - żeby był smaczny, trzeba dać mu trochę czasu na leżakowanie. Ale opłaca się poczekać!
Deser piwny z sosem jabłkowo-imbirowym - to słodka propozycja nie tylko dla piwoszy! Mocne piwo na słodzie jęczmiennym takie jak koźlak dodaje wyrazistości.
Ma ją pod ręką każdy szef kuchni: dzięki dużej zawartości tłuszczu creme fraiche nie warzy się w wysokiej temperaturze. Do tego ma kwaskowy smak i lekko maślany aromat, których nie zastąpi żadna inna śmietana
Dwa warianty piwnego fondue - oba rozgrzeją nie tylko piwoszy w chłodne jesienne dni.
Smakowity pomysł na dorsza pieczonego z sosem piwno-musztardowym. Konkretna propozycja na jesienne dni :)
Bogactwo smaków! I chociaż do tego gulaszu potrzebujemy filetów rybnych, bulionu rybnego, owoców morza i jeszcze wędzonego boczku, jest naprawdę bardzo prosty do zrobienia
Filety rybne dusimy w sosie pomarańczowym z dodatkiem alkoholu. Dzięki temu są niezwykle aromatyczne
Międzynarodowa wystawa żywności i targi nowych technologii w produkcji żywności Peterfood to ważne wydarzenie i największa impreza branży spożywczej w północno-zachodniej Rosji. Odbędzie się w Sankt Petersburgu w dniach od 13 do 15 listopada 2018...
Tradycyjne danie kuchni żydowskiej, jadane podczas szabatu i Paschy. Dawniej mielone mięso ryb wkładano z powrotem do rybiej skóry i tak gotowano
Najlepiej przygotować je z ryżem arborio lub carnaroli. Ziarna tych gatunków wchłaniają płyn w którym się gotują, a jednocześnie zostają lekko twarde i spręźyste
Salon Gouts et Terroirs co roku odwiedza 40 tys. smakoszy - poszukiwaczy tradycyjnych produktów i autentycznych smaków
Łosoś z cytrynową nutą pieczony w papilotach to bardzo efektowne danie, które można podać na elegancką kolację.
Lekki obiad z dodatkiem bulionu rybnego i wytrawnego białego wina. Pod przepisem znajdziecie też poradę, jak oczyścić w środku świeże małże
Fumet de poisson, czyli wywar rybny - jedna z podstaw klasycznej francuskiej kuchni. Czy to zupa, sos czy gulasz, wszędzie tam, gdzie pojawia się ryba, prawdziwy (czyli samodzielnie przygotowany) bulion uwydatnia jej smak
To już czwarta - a druga w tym roku - edycja Warszawskiego Festiwalu Kawy.
To już czwarta edycja najbardziej zielonego festiwalu kulinarnego w Łodzi
Odłowy na Ostoi, czyli pokaz odłowu ryb w milickich stawach, to jedno z najbardziej widowiskowych wydarzeń w ramach Dni Karpia obchodzonych w dolinie rzeki Barycz
Wegetariańskie danie pełne warzyw i smaku
Jogurt z duszonymi śliwkami to świetny pomysł na pożywne i szybkie śniadanie. Im słodsze śliwki, tym lepiej, bo użyjemy mniej miodu do dosładzania. Przepis Dominiki Wójciak
Wielbiciele ziemniaków spotkają się 7 października w Karżniczce koło Słupska na corocznym Święcie Kartofli
Targi Białej Trufli odbywają się w każdy jesienny weekend, od początku października do końca listopada, w centrum piemonckiego miasteczka Alba położonego niedaleko Turynu
Niewielka miejscowość O Grove położona na atlantyckim wybrzeżu hiszpańskiego regionu Galicja słynie z corocznego, październikowego festiwalu owoców morza - Festa do Marisco
Silakkamarkkinat - Festiwal Śledzia - po raz pierwszy w stolicy Finlandii odbył się w... 1743 roku! Dla Finów jest on równie ważny jak jarmarki bożonarodzeniowe dla innych mieszkańców Europy
Wypróbujcie nasz przepis na słynny andaluzyjski chłodnik!
Orzeźwiający napój na lato i nie tylko
Orzeźwiająca sałatka na ciepłe dni
Czekolada jest bohaterką wielu europejskich festiwali, a ten odbywający się od 25 lat w Perugii jest jednym z najważniejszych
W najnowszym numerze magazynu "Kuchnia" znajdziecie aż 22 pasty i humusy idealne na jesień! To świetne dodatki do przekąsek, które umilą każde spotkanie z przyjaciółmi. A do tego robi się je bardzo łatwo!
Copyright © Wyborcza sp. z o.o.