Owoce dobrze rozumieją się zarówno z ciastem, jak i mięsem. A smażona pierś kaczki ze śliwkami nie ma sobie równych
Kubek gorącej herbaty, kakao czy napoju z dodatkiem imbiru nie tylko nas rozgrzeje, ale też wprawi do dobry nastrój i przywoła wspomnienie lata. Zapraszamy na rozgrzewające napoje
Ciasto czekoladowe z kawą i gruszkami jest soczyste, nie za słodkie, w sam raz na początek jesieni.
Nic tak nie poprawia samopoczucia jak miska ciepłej zupy zjedzona po pracy lub długim spacerze. Proponujemy 3 przepisy na zupę z soczewicą, pieczarkami i dynią.
Pogoda nas nie rozpieszcza, dlatego teraz szczególnie przyda nam się miska pysznej domowej zupy z dużą ilością warzyw i rozgrzewających przypraw
Pieczona papryka sprawdzi się jako danie na obiad i kolację, wystarczy ją napełnić ją ulubionymi warzywami. Mamy 3 proste przepisy.
Choć o prozdrowotnych właściwościach brokułów mówi się od dawna, to czasem trudno jest nam przekonać się do tego warzywa. Dlaczego? Bo jego smak psujemy sobie sami. Gotowane krótko lub tylko sparzone, a do tego dobrze doprawione brokuły naprawdę...
Kolorowa papryka pięknie się komponuje w daniach na ciepło. Podczas gotowania czy pieczenia nie traci koloru i pozostaje lekko chrupiąca. Wykorzystać ją można do przyrządzania zup, gulaszy i makaronów
Pożywna gryczanka lub pasta na śniadanie, a może solidny obiad z pęczakiem i grzybami. Kaszę można jest o każdej porze dnia!
Przejrzeliśmy aktualne rabaty i gazetki promocyjne w Biedronce, Lidlu, Auchan oraz Kauflandzie i wybraliśmy najciekawsze. Zobacz, na czym można zaoszczędzić w najbliższy weekend.
Chyba nie ma na świecie człowieka, który nie lubiłby pomidorów. My najbardziej lubimy pomidory zapiekane. Pieczone solo w piekarniku czy na pizzy, zapiekane z jajkiem, bakłażanem i mozzarella pachną latem i smakują wyjątkowo
Macie ochotę na jakąś lekką przekąskę? Wykorzystajcie jabłka. Teraz są najsmaczniejsze i warto je chrupać codziennie. Warto kupić ich więcej i wysuszyć. Zimą będą cenną i zdrową przekąską
Mówi się, że to comfort food, który zawsze wprowadza w dobry nastrój. Porcja domowych klusek to jest na pewno to, czego potrzebujemy u progu jesieni
Potrawy z fasolą są nie tylko smaczne, ale też sycące, dlatego idealnie sprawdzają się jako dania obiadowe. Można z nich przygotować rozgrzewające zupy, ciepłe drugie danie lub pożywną sałatkę
Domowe przetwory z pomidorów, można dodawać do wielu potraw. Świetne są jako baza zupy, sosu do makaronu czy kaszy
Przejrzeliśmy aktualne rabaty i gazetki promocyjne w Biedronce, Lidlu, Aldim oraz Carrefourze i wybraliśmy najciekawsze. Zobaczcie, jakie atrakcyjne rabaty przygotowały popularne supermarkety.
Dojrzałe brzoskwinie smakują jako przekąska. Wspaniale sprawdzają się też w deserach i wypiekach
Zamiast jajecznicy polecamy świetne pankejki, muffiny z otrębami i inne smaczne poprawiacze nastroju, idealne na spokojny weekendowy poranek
Zastanawiasz się, co dać dziecku do szkoły na drugie śniadanie? Może zamiast kanapek zaproponujesz mu sałatkę, muffyny, kisz albo domowe ciasto. Oto 9 pomysłów na przekąski do szkoły
Gulasz raz ugotowany wystarczy na co najmniej dwa dni. Jest sycącym i aromatycznym daniem, a to dzięki dojrzałym świeżym warzywom i owocom
Dynię w kuchni można wykorzystać na wiele sposobów, a potrawy z nią przygotowane są sycące i świetnie rozgrzewają. Dynia świetnie sprawdza się jako składnik zup, dań jednogarnkowych czy makaronów. Oto 7 przepisów na pyszny obiad z dynią w roli...
Leczo to przede wszystkim papryka i pomidory. Resztę składników dobieramy do własnych upodobań lub tego, co akurat mamy w lodówce. Warto zrobić zapas na zimę. Leczo w słoikach wystarczy podgrzać i podać w kaszą, makaronem, czy mięsem. Może też być...
Sezon na dynię ruszył pełną parą. Z tej okazji mamy dla was kilka przepisów na ciasta i desery z dynią w roli głównej
Na straganach aż roi się od śliwek. Węgierki, jerozolimki, lubaszki, mirabelki - wszystkie nadają się do wypieków. Można je łączyć z ciastem drożdżowym i kruchym, dodawać do sernika czy tiramisu, i zapiekać pod kruszonką. Żal byłoby nie zrobić w tym...
Ciasta z jabłkami najczęściej kojarzą się nam z szarlotką, ale z jabłek można też wyczarować pyszny strudel, aromatyczne galette czy klasyczne amerykańskie apple pie. Koniecznie wypróbujcie nasze przepisy
Przetwory z cukinii dobrze się przechowują, a zimą są cennym źródłem zdrowych warzyw
Przejrzeliśmy aktualne rabaty i gazetki promocyjne w Biedronce, Lidlu, Auchan oraz Kauflandzie i wybraliśmy najciekawsze. Zobacz, na czym można zaoszczędzić w najbliższy weekend z niedzielą handlową.
Gruszki w winie można zjeść od razu, na przykład z lodami, bezą lub ciastem. Jeśli jednak nie wszystkie zjemy, możemy je przechować, by tak jak nalewka czy syrop umilały nam jesienne wieczory
Pogoda się mocno zmieniła, ale jak mówią - nie ma złej pogody, są złe ubrania. I jedzenie, dodajmy. Dlatego zapraszamy do przygotowania wypasionych i rozgrzewających grzanek na każdą porę dnia
Wśród przecenionych w tym tygodniu produktów znajdziemy awokado, kurczaka, arbuza i kaszę gryczną. Zobaczcie, jakie pyszne dania można z nich przygotować.
Przejrzeliśmy aktualne rabaty i gazetki promocyjne w Biedronce, Lidlu, Auchan oraz Kauflandzie i wybraliśmy najciekawsze. Zobacz, na czym można zaoszczędzić w najbliższym tygodniu.
Fasola po bretońsku to popularne wakacyjne danie. Jest szybka w przygotowaniu, treściwa i świetnie nadaje się do zapakowania w słoik i zabrania ze sobą na wyjazd. Wypróbujcie nasze przepisy na fasolę po bretońsku w tradycyjnej odsłonie, a także...
Gołąbki najczęściej nadziewa się mięsem z ryżem i dusi w sosie pomidorowym. Można je też przygotować bez mięsa, np. faszerować serem, kaszą i podawać z sosem grzybowym. Oto 5 przepisów na gołąbki dla mięsożerców i dla wegetarian
Sałatka, zapiekanka czy makaron to sprawdzone pomysł na dania, gdy odwiedzą nas niespodziewani goście. Nie tylko można je przygotować szybko, ale także są bardzo uniwersalne. W dodatku można je łatwo modyfikować, dostosowując składniki do tego, co...
Wśród przecenionych w tym tygodniu produktów znajdziemy ziemniaki, arbuza, jajka i kukurydzę. Zobaczcie, jakie pyszne dania można z nich przygotować.
Faszerowana papryka to idealne danie na obiad lub kolację. Bazą jest ryż lub kasza, a dodatkiem może być mięso lub warzywa. Pyszna jest też marynowana papryka nadziewana fetą, która świetnie się sprawdza jako przekąska lub dodatek do dań głównych
Copyright © Wyborcza sp. z o.o.