To źródło znacznych ilości błonnika. Jest niskokaloryczny - 100 g zawiera zaledwie 20 kcal. Zawiera sporo potasu, wapnia i magnezu. Fioletowa skórka bakłażana zawiera związki fenolowe, które mają działanie przeciwutleniające. Jak widać, bakłażan to...
Najsmaczniejsze i najtańsze w sezonie: pomidory, morele i papryka
Unia Europejska zaostrzyła sankcje dla Rosji. W odpowiedzi Putin nałożył embargo na polskie owoce. Jesteśmy największym eksporterem jabłek w Europie, a połowa z nich dotąd trafiała do Rosji - więc to duży cios dla sadowników. Przyłącz się do "Jedz...
Zostaw chusteczki, przestań rozpaczać, zrób coś przyjemnego dla siebie i nie płacz już, bo nie przeczytasz przepisu. Rozstanie ma też jasną stronę - możesz sama zjeść te pyszności i nikt ci nie będzie podjadał!
Muffiny, włoski deser, kurczak z bomem i sałatka z cukinii - to nie żart! Wystarczy 10 zł by smacznie jeść cały dzień!
Upał odbiera ci ochotę na gotowanie? Sięgnij po orzeźwiające sałatki z owocami. Szybkie, lekkie i zero gotowania!
Są wakacje - czas wypoczynku, szaleństw i eksperymentowania w kuchni z sezonowymi warzywami i owocami. Teraz mamy bób, karczochy, koper włoski, czereśnie i róża - wszystkie wołają: zjedz mnie!
Pierwsze espresso zaparzono w Mediolanie, pierwszy ekspres ciśnieniowy powstał - rzecz jasna - również tam. Nietrudno zatem zgadnąć, gdzie można się napić najlepszej kawy z ekspresu ;-) Proponujemy spacer do trzech najlepszych mediolańskich kawiarni
Jak się okazuje wszystko co najpyszniejsze jest z majonezem. Nie przejmuj się, że to kaloryczne. Nikomu nic nie powiemy - możesz śmiało podjadać
Jest w stolicy kilka lokali tak popularnych, że jedynym sposobem na skosztowanie serwowanych tam pyszności jest cierpliwe czekanie w ogonku
Jest sposób żeby zachować smak lata cały rok. Zatrzymaj na długo te piękne, słoneczne chwile np. w słoiku po majonezie. Zrobienie samemu konfitur, czy nalewki to bardzo prosta sprawa i genialnie poprawia samopoczucie!
28 maja obchodzimy Światowy Dzień Hamburgera. Z tej okazji warto poznać kilka ciekawych faktów związanych z tym popularnym daniem, które to cieszy się coraz większą sławą również w Polsce
Menu na cały dzień - żeby czuć się lekko w te upały. Polecamy menu dla singla na cały dzień za 10 zł
Wypróbuj zimne szejki, koktajle, desery lodowe i sorbety. To działa!
Upieczcie ciasto dla kogoś bardzo ważnego i wyjątkowego, niech to będzie wyraz miłości, przyjaźni i wdzięczności! Światowy Dzień Pieczenia - już w tę niedzielę 18 maja
Sięgnij bo botwinę na wiosnę, bo to źródło witamin i błonnika. Jest świetna zwłaszcza dla pań - działa jak domowe spa - zawiera dużo kwasu foliowego, odkwasza organizm i przyśpiesza przemianę materii
Uwielbiamy szparagi z jajkiem sadzonym, z sosem, albo zapiekane, z makaronem, w terrinie, risotto i cieście piwnym. Dzisiaj. Wczoraj. I jutro. Dniem i nocą
Już odrobina mleka kokosowego wystarczy, by nadać potrawie - niezwykły, egzotyczny charakter. Z wiórków kokosowych zrobisz świetne ciasteczka. To nasze ulubione przepisy - twoje tez będą!
Korzystaj z tego co najsmaczniejsze na wiosnę. Wypróbuj przepisy na dietetyczne sałatki z mniszkiem i rzodkiewkami, subtelne przekąski ze szparagami i słodkie desery z rabarbarem
To możliwe! Jedna osoba może jeść do syta za jedyne 10 zł dziennie. I to bardzo pyszne dania - bo z rabarbarem. Wypróbuj te przepisy i oszczędzaj
Legendarne dania w szpitalach - jeśli macie wątpliwości jak to wygląda, to mamy przegląd zdjęć. Tylko dla ludzi o mocnych nerwach
Chcesz zwyczajnie pojechać na piknik, wrócić czysty i nie ubrudzić się przy tym niesamowicie. Mamy coś dla Ciebie. Jako na twardo i sól w woreczku? Co oprócz klasyki
Sąd orzekł że Ministerstwo Administracji i Cyfryzacji ma ponownie rozpatrzyć wniosek wyznawców Latającego Potwora Spaghetti o uznanie ich wierzeń za legalną religię. Trzymamy kciuki i zapraszamy na spaghetti. Niech będzie posolony. Ramen
Nie masz kasy? Nie musisz głodować. Wypróbuj te przepisy - dobrze zjesz i wydasz tylko 10zł
Jak masz te trzy składniki w spiżarni - zawsze masz coś do jedzenia. We wszystkich zebranych tu przepisach jest wołowina, marchew i cebula to baza do ugotowania wielu pysznych dań. Którą wybierasz?
Zawiera o 70% mniej kalorii niż majonez i 0 cholesterolu - same zalety. Rozgnieć awokado na miazgę i stosuj zamiast majonezu. Pyszności
Nie potrzeba amerykańskich naukowców, żeby wiedzieć że mężczyźni którzy gotują są znacznie bardziej pociągający. Panowie, aby przypodobać się ukochanej polecamy do wykonania pyszności, wymyślone z myślą o kobietach
Do Walentynek warto przygotować się porządnie i starannie zaplanować nie tylko wieczór, ale też poranek. Pyszne jedzenie jest bardzo sexy, przekonasz się nazajutrz
Zdrowy, smaczny taki i w ogóle. Pomysłów na twaróg jest tyle, że można go jeść przez cały dzień i się nie znudzi. Więc będę jadła na kanapce, w serniku i w przystawce. Też spróbuj
Przedstawiamy reprezentację KUCHNI na olimpiadę w Soczi. Proponujemy wyjątkowe menu odpowiednie do kibicowania przy konkretnych dyscyplin sportowych. Życzymy smacznego, a za naszą reprezentację - trzymamy kciuki
Lubisz ryby, ale nie wiesz które gatunki są zagrożone, a połów których niszczy środowisko naturalne? Zapoznaj się z poradnikiem Greenpeace - Dobra Ryba i kupuj świadomie
80 osób, 30 krajów i setki kalorii. Obejrzyj wspaniałe zdjęcia ludzi z całego świata i tego co jedzą każdego dnia
Zdrowie jest najważniejsze - czyli jak sobie fachowo wytłumaczyć, że w zjedzeniu tabliczki czekolady nie ma nic złego
Jajecznica, omlet, a dla zaawansowanych jajka po benedyktyńsku. Jedno proste jajko, a tyle możliwości. Znani szefowie kuchni prezentują jakie dania z niego przyrządzisz
Tylko raz w roku. Przygotowanie cista i farszu jest pracochłonne, ale efekt wart jest poświęceń
Na stronie internetowej New York Magazine opublikował listę warszawskich lokali w których warto zjeść. Zgadzacie się, że te miejsca są grzechu warte?
Food trucki, czyli samochody z jedzeniem podbijają chodniki miast! Są wysoko cenione przez zabieganych pracowników biur, także imprezowicze chętnie z nich korzystają, gdy wracają do domu nad ranem. A czy Wy mieliście już okazję?
O tym, że wspólne jedzenie zbliża ludzi, smakach dzieciństwa i planach na rozwój restauracji opowiada nowy szef kuchni w warszawskim Blue Cactusie - Patrick Hanna
Gotuj z morderczynią, albo nago, jedz robaki i martwe zwierzęta. Naprawdę dziwne książki kucharskie - oglądasz na własna odpowiedzialność
Copyright © Wyborcza sp. z o.o.