Przyglądamy się, gdzie dorastają i co jedzą łososie Mowi. Ta norweska firma jest największym na świecie dostawcą hodowlanego łososia.
Wyjaśniamy, jak to się dzieje, że konserwy rybne są trwałe, nawet przez trzy lata, i to bez użycia konserwantów.
Alaska może kojarzyć się z gorączką złota i rzeką Klondike, ale to już tylko barwna, bardzo odległa przeszłość. Dziś ten stan za swoje bogactwo uznaje przede wszystkim żywe zasoby naturalne, w tym ryby i organizmy morskie. Ryby i owoce morza...
Łosoś Ustka to jedna z najnowocześniejszych firm w branży przetwórczej w Polsce. Wyróżnia się tym, że chętnie wprowadza nowości.
Dorsz atlantycki, dziki łosoś z Alaski, miruna nowozelandzka lub patagońska czy też morszczuk australijski zwany Australisem - ryby trafiające dziś na nasze stoły pochodzą z całego świata. Jak to się dzieje, że pozostają świeże? Czy proces ich...
Śledź atlantycko-skandynawski poławiany jest przez państwa Unii Europejskiej, Wielką Brytanię, Norwegię, Islandię, Wyspy Owcze, Rosję i Grenlandię. Połowy przekraczają jednak rekomendacje naukowców. To efekt braku międzynarodowego porozumienia...
Copyright © Wyborcza sp. z o.o.