Powiedzieć, że ryby są zdrowe, to nic nie powiedzieć: są wręcz niezastąpione. W nasze diecie powinny zajmować mocną pozycję i odgrywać pierwszoplanową rolę.
Jak przyrządzać ryby, by zachowywały najwięcej wartościowych składników? Co zyskujemy, regularnie jedząc ryby? Rozmowa z prof. Konradem Ocalewiczem z Zakładu Biologii i Ekologii Morza Uniwersytetu Gdańskiego.
To ryba zdrowa i pełna wartości odżywczych. Poza tym, doskonale odnajduje się w kuchni i otwiera mnóstwo możliwości kulinarnych.
Łosoś wielu osobom kojarzy się z Norwegią, a Norwegom, przynajmniej tym zorientowanym w branży, może się kojarzyć z Polską.
Puszka to opakowanie wygodne i łatwe w recyklingu. Pozwala też zachować wartości ryby przez długi czas, i to całkiem bez konserwantów.
Globalne przełowienie pozostaje ogromnym wyzwaniem, ale widać światełko nadziei. Rozmowa z Anną Dębicką, dyrektorem programu MSC w Polsce i Europie Centralnej.
Copyright © Wyborcza sp. z o.o.