Ryby to całe morze dobroczynnych wartości odżywczych, w tym pełnowartościowe białko, witaminy, cenne tłuszcze oraz składniki mineralne. Świeże, z konserwy, wędzone czy mrożone - ryby są zawsze zdrowe.
Napoleońska geneza i perspektywy na przyszłość. Za co kochamy ryby w puszkach?
Nasza tradycja świąteczna to w praktyce modna dziś kuchnia sezonowa. Ale rozwój technologii sprawił, że mamy dziś dostęp do wszystkiego, co się łowi na świecie, i to w bardzo dobrej jakości. Jaką rybę wybrać na świąteczny stół?
Moja teściowa miała nauczyciela, który odsyłał źle uczących się uczniów do domu na "rybny urlop" (działo się to w miejscowości nad morzem). Nauczyciel kazał dzieciom jeść ryby, żeby zmądrzały i dopiero wtedy wróciły na zaliczenie klasówki
Ryby wpływają zwłaszcza na stan umysłu. Są bowiem nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Ich zbawienne działanie na ludzki mózg objawia się wyższym IQ i lepszą pamięcią. Jednak to tylko jeden z obszarów, na który pozytywny wpływ mają te wodne stworzenia....
Copyright © Wyborcza sp. z o.o.