A propos kuchni ¶ródziemnomorskiej, wszyscy mówi± jaka ona jest ¶wietna, zbawienna i zdrowa, ale przy okazji ostatnich bud¿etowych k³opotów Grecji, wysz³o równie¿ na jaw, ¿e Grecy wcale nie maj± najd³u¿szej ¶redniej ¿ycia w Europie, bo jak przychodzi³ listonosz i przynosi³ rentê, wnuk mówi³ tak, tak, ja odbiorê te pieni±dze, a dziadziu¶ ju¿ le¿a³ nie¿ywy od dziesiêciu lat... Zatem, byæ mo¿e to Niemcy, którzy s± zaraz po Grekach, maj± lepsz± kuchniê, bo d³u¿ej ¿yj±, czyli jednak mo¿e nie oliwa tylko boczek i mo¿e nie wino, tylko piwo, sens jest w zmianie, w ró¿norodno¶ci, a nie w ho³dowaniu jakim¶ modom. Barszcz z torebki, do tego schabowy z kapust± i ziemniakami, kisiel z torebki albo pomidorowa z pomidorów z puszki, to¿ to jest pornografia kulinarna! - mówi Robert Mak³owicz w rozmowie z Agnieszk± Kublik, dziennikark± ''Gazety Wyborczej''
Wiêcej
    Komentarze