Apetyt na bezmięsne posiłki rośnie. Wszyscy szukamy inspirujących przepisów, które pomogą nam wyczarować ciekawe dania z sezonowych warzyw. Jamie wychodzi nam naprzeciw – przepisy z jego nowej książki zawierają mnóstwo pomysłów na proste, pyszne i przystępne cenowo posiłki warzywne. Kilka z nich przedstawiamy w specjalnym dodatku do „Wyborczej”
Dzięki prezentowanym w niej przepisom ze skromnego selera, niepozornej natki i zwykłych ziemniaków wyprawisz barwną i bogatą ucztę. Jamie chce nas przekonać, że kuchnia bezmięsna może być smaczna i sycąca; że dania z warzyw to wcale nie kilka smętnych listków i nieustanna nostalgia za stekiem. Książka przyda się każdemu – mnóstwo inspiracji znajdą tu wegetarianie, roślinożercy, piątkowi jarosze oraz wszyscy, którzy chcą wypróbować nowe ciekawe przepisy. Warzywny Jamie jest naszym sojusznikiem. W dodatku znajdziesz przepisy na:
Przepisy z najnowszej książki Jamiego Olivera już w czwartek, 24 października w „Wyborczej”.
Wszystkie komentarze