Atlas grzybów to poręczny leksykon dla początkujących grzybiarzy, ale też tych bardziej zaawansowanych. Publikacja zawiera zdjęcia 44 gatunków grzybów wraz z opisami kapelusza, trzonu, hymenoforu, pierścienia i miąższu. Do tego informacje o gatunkach do nich podobnych, a także miejscach ich występowania.
W dodatku "Potrawy z grzybów..." oprócz tradycyjnych dań jak np. zupa grzybowa czy rydze na maśle, proponujemy czytelnikom przepisy na tartę z podgrzybkami i terrine grzybową w formie zapiekanki serwowanej na zimno - doskonała jako przystawka. Nasze przepisy pozwalają cieszyć się grzybami przez cały rok - piszemy, jak je suszyć i co smacznego można z nich przygotować.
W środę, 29 sierpnia "Atlas grzybów - najpopularniejsze gatunki jadalne i trujące", w czwartek 30 sierpnia dodatek "Potrawy z grzybów - 22 sprawdzone przepisy na śniadanie, obiad, przystawki i przetwory" - z "Wyborczą". Nie przegap!
Materiał promocyjny
Materiał promocyjny
Materiał promocyjny
Wszystkie komentarze