Gdyby przyznawano nagrodę na Człowieka Roku Polskich Kulinariów, Michał Korkosz miałby zwycięstwo w kieszeni. Nazwano go Harrym Stylesem i Dawidem Podsiadłą polskich kulinariów, a to z uwagi na to, jak błyskawicznie rozchodziły się wejściówki na spotkania autorskie. Zresztą jego druga książka kucharska, "Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują" (wyd. Buchmann), rozchodzi się tak szybko, że drukarnia nie nadąża z dodrukiem.
Michał Korkosz, bloger i influencer kulinarny znany szerzej jako Rozkoszny, jest ambasadorem polskiej kuchni za granicą. Dwie jego książki, nim miały premiery w Polsce, ukazały się w Stanach nakładem amerykańskich wydawnictw, a Korkosz spędził kilka dni w Nowym Jorku, karmiąc mieszkańców pierogami z wędzonym twarogiem i pieczonym selerem oraz zupą ogórkową. Korkosz gotuje tak, jak gotują młodzi, niebojący się eksperymentów Polki i Polacy. A wielu z nich ośmielił do wejścia do kuchni.
Wszystkie komentarze
Upichcenie zdrowego, pełnowartościowego i smacznego posiłku to bułka z masłem tymczasem od lat robi się nam sieczkę z mózgu pseudoambitnymi "zawodami" telewizyjnych kucharzy, kuchnio-blogerów, vlogerów, garkowych śniadaniówek - lansuje się debilny trend, że każdy ma być mistrzem kuchnii, spędzać godziny na siekaniu warzyw i znać 1113 przepisów.
dokladnie tak ,szanuje twoje zdanie ,cynizm ,arogancja ,próżność
Tylko zdrowe (nieprzetworzone bez pestycydów i innych dodatków) produkty i prostota posiłków z estetycznym wyglądem.
Ostatnio degustowałam w „Angelo” w Łodzi pysznego karmazyna na warzywach al dente polecam.
Uwiąd
starczy?
starczy!
pudelek! won do budy!
Tak! Wystarczy spojrzeć na jego zdjęcie :)
Otóż to :))) Żywy dowód własnej kuchnii
Masz sparaliżowanego członka rodziny?
życzę powodzenia