Składniki: Ciasto na kulebiak: 1 kg mąki pszennej 50 g drożdży 100 g masła, 50 g cukru, 275 ml mleka, 5 żółtek
Farsz: 250 g mięsa, 200 g ryżu, 150 g cebuli, 60 g masła, 6 jajek, sól, pieprz, natka pietruszki
Przygotować ciasto: z mąki, drożdży, mleka, masła, cukru i żółtek przygotować drożdżowe ciasto. Rozwałkować na grubość 1 cm i długość brytfanny, położyć na ściereczkę i lekko oprószyć mąką. Trochę ciasta odłożyć do dekoracji.
Przygotować farsz: ugotować ryż. Obraną cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Mięso pokroić i podsmażyć. Następnie zmielić w maszynce do mięsa, dodać przesmażyć cebulę, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Jajka ugotować na twardo i pokroić w plasterki.
Materiał promocyjny
Materiał promocyjny
Wszystkie komentarze