- U dobrego sushera można powąchać rękę i dokładnie poczuć wszystkie składniki - mówi w 'DeGustacjach' Manuela Gretkowska. Rozmówczyni Agi Kozak zdradza również, dlaczego czuje się matką chrzestną jednego z sushi barów w Warszawie? I kim dla niej jest pan Sławek, o którym tak dużo opowiada?
Więcej
    Komentarze
    Pani Gretkowska jest przekonana że rybie mięso dociera do Polski z zagranicznych hodowli bez mrożenia. Pewnie dlatego uruchamiają jej się dawno zapomniane oskrzela.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    co pani gretkowska ma na mysli mowiac "sushi"?
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    It's ok to eat fish because they don't have any feelings. Przyjemnie się to ogląda kiedy w końcu trafił się ktoś mający tyle do opowiedzenia że Aga Kozak siedzi i słucha zamiast gadać i nie robi tych swoich straszliwych grymasów, sorry uśmiechów.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    "Sushi można porównać do kobiety, jest zmysłowe i perwersyjne" "U dobrego sushera można powąchać rękę i dokładnie poczuć wszystkie składniki." Rany boskie, jak mozna cos takiego wymyslec? A dlaczego "susher", a nie "suszer"?
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    Bardzo lubiłem książki Gretkowskiej, ale to jakieś straszne głupoty. Sushi się nie je rękoma, a poza tym w japonii sushi to zwykłe jedzenie na lancz. Tak zmysłowe jak kanapka z mielonką.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    Grafomanka szaleje !!! Znowu ... Jak by tu zabłysnąć ? Odkąd pojawiła się Dorota Masłowska - prawdziwy klejnot - panna Manuela nie może już udawać pisarki ? W zaprzyjaźnionych gazetkach nawet ... I nie potrafi tego znieść ! Och, jakże nam przykro ... :)
    @greges58 Zawistniczek z ciebie. Zazdrość zżera, bo ty nie masz nic na koncie, żadnej ksiażki, i nikt nie zaprasza.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    Grtkowska, sushi to surowa ryba i gotowany ryz
    @t0021 Niekoniecznie surowa. Doucz się zanim będziesz pouczać.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0