Są na patyku, oblane czekoladą. Internet zalewają filmiki z nowymi "dietetycznymi" lodami. Czy staną się przebojem tego lata? Białkowe, probiotyczne, na dobry sen, na kłopoty z jedzeniem, dla osób starszych i chorych. Można je też zrobić samodzielnie w domu.

W miniony ciepły weekend spotkałam sąsiadkę, która wracała z Żabki z lodem na patyku i wyrzutami sumienia. Jadła i mówiła, dotykając brzucha: - Nie powinnam, to tyle kalorii, ale wciąż mam ochotę na lody.

- A próbowałaś - zapytałam - lodów proteinowych z Lidla? Mają o wiele mniej kalorii.

Właśnie wtedy uświadomiłam sobie, że stałam się częścią viralowej akcji. Przekazuję informację o produkcie, jak przekazuje się wirusa - marzenie specjalistów od marketingu. Nie jestem jedyna. W serwisach społecznościowych - TiKToku i Instagramie - ludzie dzielą się wrażeniami o nowych lodach z Lidla.

icon/Bell Czytaj ten tekst i setki innych dzięki prenumeracie
Wybierz prenumeratę, by czytać to, co Cię ciekawi
Wyborcza.pl to zawsze sprawdzone informacje, szczere wywiady, zaskakujące reportaże i porady ekspertów w sprawach, którymi żyjemy na co dzień. Do tego magazyny o książkach, historii i teksty z mediów europejskich. 
 
Marcin Ręczmin poleca
Podobne artykuły
Więcej
    Komentarze
    Jednym słowem następny ersatz. Produkt lodopodobny...etykieta zastępcza?
    już oceniałe(a)ś
    3
    0
    Po przeczytaniu stałem się viralem
    już oceniałe(a)ś
    3
    1
    No to w końcu dobre, czy sama chemia ?
    już oceniałe(a)ś
    1
    0
    Szkoda, że nie jest to wersja wegańska.
    już oceniałe(a)ś
    3
    2