Linh Nguyen miała 11 lat, gdy przyjechała do Polski z Wietnamu. Jej mama spakowała do walizki to, co najbardziej kojarzyło jej się ze smakami ojczyzny - sos rybny, sfermentowane krewetki i glutaminian. Teraz Linh jest autorką sieci restauracji azjatyckich, w których szczególnym daniem jest zupa pho. Jakie rodzaje zupy serwują? Co wyróżnia wietnamskie smaki? I jakie znaczenie mają malowidła na ścianach restauracji? M.in. o tym Linh Nguyen opowiada Adze Kozak w dzisiejszym odcinku 'DeGustacji'.
Wszystkie komentarze
Potomkini uchodźców z Wietnamu otwarła sieć street foodow i restauracje wietnamska LeLe i są one uwielbiane przez Duńczyków, a sama właścicielka wydaje książki i była jurorką w kulinarnych tv show.
Niby po co Koreańczyk (ten z Południa) miałby przyjechać do Polski? Szukać służby?