W dodatku napiszemy m.in. o tym jak powinna wyglądać prawidłowa dieta chorego, jak przygotowywać posiłki, kiedy do diety włączyć preparaty wzmacniające, czego unikać w czasie chemioterapii. Teksty dziennikarzy "Wyborczej" wsparte zostały poradami najlepszych ekspertów, co gwarantuje wysoką jakość i użyteczność dodatku.
Choroba nowotworowa wymaga od chorego szczególnej troski o sposób odżywiania - w zakresie zarówno ilości spożywanych posiłków, jak i jakości dobieranych produktów. Zastosowanie u pacjentów onkologicznych w trakcie leczenia prawidłowo zbilansowanej diety, która pokrywa zapotrzebowanie na wszystkie niezbędne składniki odżywcze, może przynieść wiele korzyści. Warto pamiętać, że wychudzony, niedożywiony organizm gorzej znosi leczenie. Dobre odżywianie to też ratowanie życia.
Dodatek "Dieta dla chorych na raka" w czwartek 22 lutego z "Wyborczą".
Materiał promocyjny
Materiał promocyjny
Materiał promocyjny
Wszystkie komentarze