Czy książka kulinarna może być jednocześnie przewodnikiem podróżniczym? Monika Mądra-Pawlak i Jan Pawlak udowadniają, że tak. - Najlepsze słowo, które określa tę książkę to prawdziwa. Bo ona jest taka jak my, zrobiona bez żadnego planu, bez żadnej rozpiski i zupełnie spontanicznie - mówi współautorka książki 'Lubię. Atlas z przepisami'. Jak czytamy we wstępie: 'To książka bez podziałów. Na świecie jest ich za dużo. Nie ma tomów, rozdziałów i paragrafów. (...) Chcieliśmy trochę popłynąć'.

Monika i Jan w rozmowie z Agą Kozak zdradzają, skąd wziął się pomysł na książkę? Dlaczego zdecydowali się otworzyć kawiarnię w Poznaniu? I dzielą się tym, gdzie planują swoją kolejną podróż. Oglądajcie kolejny odcinek 'DeGustacji'.
Więcej
    Komentarze