Z Gregorym Kershawem i Michaelem Dweckiem, reżyserami filmu „Truflarze", rozmawia Urszula Jabłońska
G.K.: To najrzadszy produkt spożywczy na świecie. Są wyjątkowe, bo nie da się ich uprawiać. Ludzie nauczyli się hodować wszystkie inne produkty na przemysłową skalę, ale nie białe trufle. Rosną tylko w naturze, w dodatku głównie we Włoszech, w regionie Piemont. Ich pojawienie się zależy od specyficznych warunków naturalnych. Od tego, czy gleba jest odpowiednia, czy spadnie wystarczająca ilość deszczu.
Materiał promocyjny
Materiał promocyjny
Wszystkie komentarze
przyjemny sposób na życie :)
Każdy ma wybór:)
Taaak, zapomnieliśmy jak "zwykłe rzeczy" mogą być DOBRE
Świat nam wmówił, że "najlepsze" jest to co pochodzi z REKLAMY
I sprząta las. To jest ważne. Piękna postawa na dzisiejsze czasy, kiedy od pojedynczego człowieka może zależeć tylko to, czy nie ma smieci w lesie wokół niego. Żeby tak wszyscy...
Świetny film - szczerze polecam.
tacy misjonarze dwudziestego pierwszego wieku, znalezli swoja biala trufle, mogli zjesc sami, ale woleli sprzedac swiatu
Telefon z apteki:
- proszę pana, dzwonię, bo zaszła pomyłka. Pan chciał u nas kupić rumianek, a myśmy sprzedali panu cyjanek.
- A to jest jakaś różnica?
- Tak, musi pan dopłacić 2 złote.
Tak że uważaj, gdy kiedyś będziesz kupował rumianek...