W piekarniku w 190 st. C. opiecz 2 czerwone papryki, aż skórka silnie się zrumieni. Włóż je do foliowego woreczka i zawiąż na 10 min (łatwiej usuniesz skórkę). Papryki obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na kawałki. Szklankę czerwonej soczewicy opłucz pod wodą. W garnku rozgrzej 3 łyżki oliwy, wrzuć posiekaną czerwoną cebulę, 2 posiekane ząbki czosnku, szczyptę chili oraz 1/2 łyżeczki utłuczonych ziaren kuminu. Smaż 2 min. Dodaj paprykę, puszkę pomidorów bez skórki i 3 szklanki lekkiego warzywnego bulionu. Doprowadź do wrzenia, dodaj soczewicę i gotuj ok. 20 min. Posól, popieprz, przed podaniem posyp natką kolendry lub pietruszki i skrop oliwą z oliwek.
Materiał promocyjny
Materiał promocyjny
Wszystkie komentarze