Unikam nabiału i glutenu
Zaczęłam także unikać glutenu. Czasami po niego sięgnę, ale jem go dużo mniej niż kiedyś. Unikam szczególnie chleba, najczęściej jem pełne dania, rzadko kanapki. Myślę, że to też wyszło mi na zdrowie. Wzdęty brzuch czy inne jelitowe sensacje są mi obce.
Był czas, że często chorowałam - traciłam głos i bolało mnie gardło. Przeszkadzało mi to bardzo w pracy. Ktoś mądry powiedział mi, żebym spróbowała zrezygnować z krowiego mleka i jego przetworów. Zastosowałam się do tego zalecenia, choć sama nie wierzyłam, że to pomoże. Okazało się, że była to bardzo cenna rada. Symptomy podobne do zapalenia krtani dawał refluks.
Unikanie nabiału i glutenu okazało się zgodne z zaleceniami dietetycznymi dla mojej grupy krwi, czyli zero.
Kiedy warto odstawić gluten
Wszystkie komentarze
nie jedz tylko pomasuj sie jak pani Magda )
Chciałam jeszcze dodać, że ryba to mięso a w zycie jest gluten