W czwartek 18 października do całego nakładu "Gazety Wyborczej" dołączony zostanie 24-stronicowy dodatek "Dieta w chorobach stawów".

Choroby stawów stanowią obecnie jedno z częściej występujących schorzeń. Reaktywne, reumatoidalne zapalenie stawów, spondyloartropatia i choroba zwyrodnieniowa stawów - to najczęściej występujące choroby stawów. Mogą się rozwinąć w okresie dziecięcym, ale najczęściej pojawiają się w średnim wieku.

W ich leczeniu ważną rolę odgrywa rehabilitacja i dieta. - Z mojej pracy z pacjentami wynika, że dieta zdecydowanie działa. Choć nie jest tak, że od razu jest lepiej. Są osoby, u których zwyrodnienia stawów i stany zapalne nie są aż tak poważne – wtedy taka diametralna zmiana sposobu żywienia daje spektakularny wręcz efekt - mówi, w rozmowie z dziennikarką "Wyborczej" Margit Kossobudzką, Hanna Stolińska - Fiedorowicz, dietetyczka.

Z dodatku dowiesz m.in.:

  • Jaka dieta jest najskuteczniejsza?
  • Dieta przeciwzapalna - ogólne zasady
  • Kurkuma na palący ból - poznaj jej zdrowotne właściwości
  • Jak jeść siemię lniane?
  • Ćwiczenia na bóle kolan

Specjalny dodatek "Dieta w chorobach stawów" w czwartek, 18 października w "Wyborczej".

Komentarze