"Parkinson, alzheimer i demencja to choroby, które wciąż kryją wiele tajemnic. Ale przybywa dowodów na to, że sprawność naszego mózgu zależy od tego, co jemy na co dzień. Jeśli będziemy mózg dobrze odżywiali, mamy większą szansę, że nie dopadną nas choroby neurodegeneracyjne" - pisze we wstępie dodatku Margit Kossobudzka, dziennikarka "Gazety Wyborczej".
Z dodatku dowiesz m.in. o tym, co szkodzi, a co pomaga w funkcjonowaniu naszego mózgu i w czym szukać cennych witamin, które odpowiadają za koncentrację i pamięć. Odpowiemy też na często zadawane pytanie o kawę - pomaga czy szkodzi naszemu układowi nerwowemu? Przyczynia się do demencji czy przed nią chroni? Ponadto jak walczyć z niedożywieniem chorego; moc wody oraz opis specjalnych sztućców dla drżących dłoni.
Dodatek "Dieta w demencji, alzheimerze i parkinsonie" w czwartek 24 maja z "Gazetą Wyborczą".
Materiał promocyjny
Materiał promocyjny
Materiał promocyjny
Wszystkie komentarze