Tarczyca to fabryka, w której wytwarzane są hormony potrzebne nam do życia. Produkcja idzie w niej zgodnie z planem tylko wtedy, jeśli jemy to, co jest potrzebne. A to znaczy, że z niektórych produktów trzeba zrezygnować albo ograniczyć ich spożycie, a inne włączyć do diety w większej ilości - mówi w rozmowie z Margit Kossobudzką dietetyczka Hanna Stolińska - Fiedorowicz z Instytutu Żywności i Żywienia
w Warszawie.
W dodatku napiszemy m.in. o tym co jeść w niedoczynności, w Hashimoto, a co w nadczynności tarczycy. Opublikujemy także przykładowe jadłospisy dzięki którym łatwiej będzie przyrządzić zdrowe i korzystne dla tarczycy dzienne menu. Ponadto 20 sygnałów, że Twoja tarczyca zaczyna funkcjonować nieprawidłowo; algi morskie czyli jedzenie przyszłości oraz jak brać hormony tarczycy by działały.
Dodatek "Dieta w chorobach tarczycy" w czwartek 12 kwietnia z "Wyborczą".
Materiał promocyjny
Wszystkie komentarze