"Nic nie stoi na przeszkodzie, aby i dzisiaj spróbować smaku kresowej kuchni wielkanocnej. Spróbujmy zrobić domową kiełbasę, upiec chleb i podolską babę. Przepisy są, trzeba je tylko wypróbować" - zachęca we wstępie Andrzej Fiedoruk.
W dodatku znalazły się tradycyjne i sprawdzone przepisy na świąteczne potrawy. Obok receptur na białą kiełbasę, pieczoną szynkę w ziołach czy pasztet z dziczyzny pojawią się także przepisy na tradycyjny żur kresowy czy rosół wołowy. Dowiesz się, jak zrobić chrzan po litewsku, kulebiak z mięsem oraz tradycyjny żytni chleb na zakwasie.
Święta Wielkanocne to także wszelkiego rodzaju wypieki. W "Wielkanocnej Kuchni Kresowej" znalazły się przepisy na paschę, babę podolską czy mało znane w Polsce ciasto mrowisko. Przeczytaj i wypróbuj.
Specjalny dodatek "Wielkanocna Kuchnia Kresowa" w czwartek 22 marca z "Wyborczą".
Materiał promocyjny
Materiał promocyjny
Materiał promocyjny
Wszystkie komentarze