W październiku polskie wina z winnicy Macieja Sondija trafią do dwóch 'gwiazdkowych' restauracji w Londynie: Trishna i Gymkhana. To niezwykła nobilitacja dla win z kraju, w którym kultura winiarska dopiero się rodzi. Skąd w ogóle Polsce wino? Na czym polega jego produkcja, jak się zostaje winiarzem, oraz co ma wspólnego wino i piękna kobieta - wyciąga z Sondija przy wspólnym stole w restauracji ?Dyletanci? Aga Kozak. Program DeGustacje w każdą niedzielę o godzinie 14:00 na Wyborczej.pl
Więcej
    Komentarze
    O co ku*** chodzi z tymi jej rękami? Ciekawa rozmowa, ale babsko strasznie irytujące. Zrobiła wywiad, żeby pochwalić się tipsami?
    już oceniałe(a)ś
    4
    3
    A może dobre jest tylko te z dna oceanu? blisko 700 butelek nawiązując do portugalskiej tradycji spoczywa pod wodą ;') www.portalspozywczy.pl/alkohole-uzywki/wiadomosci/portugalczycy-chca-sprzedawac-wino-dojrzewajace-na-dnie-oceanu,134737.html
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    Na studiach pijaliśmy TYLKO polskie "wina". Więc się da...
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    zła synchronizacja dźwięku z obrazem
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    Hej Maćku, no gratulacje. A gdzie reszta winiarskiej ekipy?
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    polskie wina? znana jest tylko polska wodka! jakie to sa wina? i gdzie mozna je kupic w Polsce?
    już oceniałe(a)ś
    0
    1
    Pan Maciej powinien modlic sie o zdrowie bo o rozum za pozno !!!!!!
    @polskoangielski Zamiast pyskować, lepiej poczytaj jak zmienić układ twojej klawiatury na "polski programisty", bo piszesz bez znaków diakrytycznych...jak dziecko w przedszkolu.
    już oceniałe(a)ś
    2
    4