Polacy coraz częściej i chętniej jedzą w restauracjach, co za tym idzie odkrywają nowe smaki. Kulinarne trendy to jednak nie tylko zupełnie nowe dania i składniki, ale też unowocześnione warianty tego, co doskonale znamy z kuchni naszych mam i babć. Czego możemy się spodziewać w nowym roku? - Myślę, że trendem, który zostanie z nami na dłużej jest naturalna funkcjonalność. To już było widać na przykładzie jarmużu. Przez wiele lat jedzenie czy napoje funkcjonalne rozumiane były bardzo laboratoryjnie, np. batoniki czy woda z dodatkami właśnie funkcjonalnymi. A teraz coraz częściej dostrzegamy te funkcjonalności w naturze i w pewien sposób z powrotem oddajemy jej władzę nad naszymi organizmami. Myślę, że dużym trendem na najbliższe lata są grzyby - mówi Maciej Żakowski, analityk trendów, twórca konceptów restauracyjnych, współtwórca Restaurant Week Polska.

Bardzo dziękujemy restauracji Orzo za pomoc w realizacji odcinka. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o niezwykłym miejscu na kulinarnej mapie Warszawy wejdź na stronę: Orzo
Więcej
    Komentarze
    Czy to wazne jakie ma wykształcenie ????? PRezydent duda jest prawnikiem i co z tego ????? Łamie konstytucje i ma gdzieś trojpodział WŁADZY ,,,,,,!!!!!!
    już oceniałe(a)ś
    5
    1
    "analityk trendów, twórca konceptów restauracyjnych" a z zawodu to Pan jest kim?
    @porcella
    On to mówi: socjologiem, z doświadczeniem z pracy w agencjach reklamowych. Tak trudno wysłuchać i POTEM zadać pytanie?
    już oceniałe(a)ś
    0
    1
    @porcella
    Durniem. Z zawodu. Tera taki trynd.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0