Jamie Oliver - autor największych kulinarnych bestsellerów – powraca we wspaniałym stylu. Książka "Jamie gotuje po włosku" jest hołdem na cześć kuchni Włoch. Jamie chce się podzielić miłością, jaką darzy ulubioną gastronomię smakoszy z całego świata, prezentując łatwe w przygotowaniu, znane i lubiane klasyki.
Książka (z której przepisy znajdą Czytelnicy w dodatku "Wyborczej") zawiera ponad 130 przystępnych przepisów ułożonych jak prawdziwa włoska uczta: antipasti; sałatki; zupy; makarony; ryż i kluski; mięso; ryby; dodatki; chleb i wypieki oraz desery. W końcowym rozdziale, „Włoskie ABC”, znajdziesz przepisy bazowe, wykorzystywane w innych daniach. Niektóre potrawy można przygotować błyskawicznie, inne wymagają czasu.
W dodatku "Wyborczej" znajdziesz tradycyjne receptury i oryginalne propozycje Jamiego, dania na co dzień i pracochłonne rarytasy na specjalne okazje. Niezależnie od tego, czy gotujesz dla siebie czy dla grona przyjaciół i krewnych, zapachy i smaki tych potraw przeniosą cię prosto na Półwysep Apeniński. Viva l’Italia!
"Jamie gotuje po włosku" - specjalny dodatek w czwartek 25 października z "Wyborczą".
Materiał promocyjny
Materiał promocyjny
Wszystkie komentarze