Są łatwe w przygotowaniu, nie zajmują dużo czasu, może je pić prawie każdy, a przede wszystkim są bardzo zdrowe. Mowa o sokach i koktajlach, których na wiosnę nie powinno zabraknąć w naszej diecie. Jednak zanim zabierzemy się za ich robienie, należy poznać różnicę między nimi. - Sok jest tylko warzywem i owocem, które wyciskamy. Z kolei koktajl, to warzywo, owoc, który zdecydujemy się wrzucić plus bardzo dużo innych składników, które jednocześnie możemy zjeść - tłumaczy Agata Ziemnicka, psychodietetyczka i autorka książki 'Soki i koktajle w minutę'. W najnowszym odcinku 'DeGustacji' opowiemy o tym, jak soki i koktajle wpływają na nasze zdrowie, a także odpowiemy na pytanie, dlaczego wiosna i lato są doskonałymi porami roku, by zacząć swoją przygodę z sokowaniem. Zobaczcie całą rozmowę Agi Kozak.
Wszystkie komentarze