Ten artykuł czytasz w ramach bezpłatnego limitu

Niestety coraz mniej mamy na to czasu. Rezerwujemy sobie weekendy lub dni wolne od pracy, aby celebrować wspólne posiłki z okazji rocznic, imienin lub po prostu bez okazji, aby być razem. W pozostałe dni tygodnia obiad lub pożywny lunchbox do szkoły lub pracy staje się nieraz wyzwaniem z powodu braku czasu. Z pomocą przychodzi nam bogata oferta dań gotowych dostępnych na rynku.

Polska rodzinna firma ABRAMCZYK, znana od lat z doskonałej jakości mrożonych ryb i owoców morza, ale także wyśmienitych Kapitańskich Paluszków Rybnych, poszerzyła ofertę produktów panierowanych, odpowiadając na wyraźny trend zwiększonego popytu na smaczne
i zdrowe dania z kategorii „ready to cook".

Materiał promocyjny PartneraMateriał promocyjny Partnera 

Poza znanymi i lubianymi „Kapitańskimi" (teraz również z dorsza) znajdziemy tam „Admiralskie Paluszki Rybne" o powiększonym rozmiarze, „Komandorskie Steki Rybne" z mintaja w delikatnej ziołowej panierce oraz kostkę z mintaja lub łososia pacyficznego w chrupiącej panierce. Ciekawym i egzotycznym uzupełnieniem tej oferty są panierowane chrupiące krewetki z sosem słodko-kwaśnym chili dostępne nie tylko
w sieciach handlowych, lecz także serwowane na ciepło jako street food
w coraz większej ilości punktów ulicznej gastronomii.

Produkty panierowane marki ABRAMCZYK to wyłącznie 100% fileta
z mintaja, dorsza lub najwyższej jakości krewetki Vannamei oraz złocista, chrupiąca panierka. Nie zawierają żadnych substancji dodatkowych „E"
i – co ważne, zwłaszcza dla dzieci – praktycznie pozbawione są ości, gdyż ryby wykorzystywane do ich produkcji są filetowane metodą Pin Bone Out.

Materiał promocyjny PartneraMateriał promocyjny Partnera 

Poza stereotypowym obiadem złożonym z paluszków rybnych, ziemniaków i surówki, znajdziemy całkiem sporo pomysłów na niebanalne danie z panierowaną rybką w roli głównej. Rybne burgery
z dodatkami, tacosy lub wrapy z paluszkami, sałatki z panierowanymi krewetkami, paluszki serwowane z rozmaitymi sosami jako przekąska na filmowy wieczór lub mecz. Przygotowanie tych dań nie wymaga dużej ilości czasu, ani specjalnych umiejętności. Paluszki, steki i kostki rybne są doskonałe zarówno z patelni, jak i z piekarnika. Ten drugi sposób przygotowania oznacza mniejszą ilość oleju, ale tą samą chrupkość.

Pełna oferta rewelacyjnych produktów panierowanych polskiej rodzinnej firmy ABRAMCZYK na stronie firmowej www.abramczyk.pl

Czytaj ten tekst i setki innych dzięki prenumeracie

Wybierz prenumeratę, by czytać to, co Cię ciekawi

Wyborcza.pl to zawsze sprawdzone informacje, szczere wywiady, zaskakujące reportaże i porady ekspertów w sprawach, którymi żyjemy na co dzień. Do tego magazyny o książkach, historii i teksty z mediów europejskich. Zrezygnować możesz w każdej chwili.