Najnowsza książka Jamiego Olivera "Jedno. Łatwe jednogarnkowe cuda" to próba uproszczenia codziennego gotowania. Każde danie przyrządza się w jednym garnku, na jednej patelni albo blaszce do pieczenia.

"Jedno" to szeroki wybór przystępnych cenowo posiłków na każdą okazję: znalazły się tu między innymi lunche dla osób pracujących z domu, szybkie kolacje trafiające w gust całej rodziny i łatwe potrawy dla początkujących kucharzy. W dodatku w "Wyborczej" prezentujemy następujące przepisy:

  • chili batatowe
  • delikatny gulasz rybny
  • jajka sadzone z chili i kiełbaską
  • kurczak po cajuńsku z warzywami
  • makaron z wędzonym łososiem
  • sałatka z pieczonymi grzybami
  • sernik cytrynowy

Wszystko to z wykorzystaniem zaledwie kilku składników i bez szczególnych przygotowań. A co najważniejsze, takie podejście do gotowania ogranicza zmywanie do minimum, oferując maksymalną wygodę! Przepisy z najnowszej książki Jamiego Oliver już w poniedziałek, 24 października w "Wyborczej, nie przegap!

Komentarze
Zaloguj się
Chcesz dołączyć do dyskusji? Zostań naszym prenumeratorem