W czwartek 12 kwietnia do "Wyborczej" dołączony zostanie 24-stronicowy dodatek "Dieta w chorobach tarczycy".

Tarczyca to fabryka, w której wytwarzane są hormony potrzebne nam do życia. Produkcja idzie w niej zgodnie z planem tylko wtedy, jeśli jemy to, co jest potrzebne. A to znaczy, że z niektórych produktów trzeba zrezygnować albo ograniczyć ich spożycie, a inne włączyć do diety w większej ilości -  mówi w rozmowie z Margit Kossobudzką dietetyczka Hanna Stolińska - Fiedorowicz z Instytutu Żywności i Żywienia
w Warszawie.

W dodatku napiszemy m.in. o tym co jeść w niedoczynności, w Hashimoto, a co w nadczynności tarczycy. Opublikujemy także przykładowe jadłospisy dzięki którym łatwiej będzie przyrządzić zdrowe i korzystne dla tarczycy dzienne menu. Ponadto 20 sygnałów, że Twoja tarczyca zaczyna funkcjonować nieprawidłowo; algi morskie czyli jedzenie przyszłości oraz jak brać hormony tarczycy by działały.

Dodatek "Dieta w chorobach tarczycy" w czwartek 12 kwietnia z "Wyborczą".

Więcej na ten temat
Komentarze
Zaloguj się
Chcesz dołączyć do dyskusji? Zostań naszym prenumeratorem
Można to gdzieś zamówić lub pobrać jeśli przegapiło się czwartek?
Mam wykupioną cyfrową prenumeratę Wyborczej. Czy dodatek "Tylko zdrowie" nie przysługuje tym, którzy wykupili tę prenumeratę? Bo nigdzie nie mogę tego magazynu w waszym serwisie odnaleźć
No właśnie też błąkam się po stronie w poszukiwaniu tego dodatku. Czyżby w prenumeracie online nie było do niego dostępu?