W czwartek 12 kwietnia do "Wyborczej" dołączony zostanie 24-stronicowy dodatek "Dieta w chorobach tarczycy".

Tarczyca to fabryka, w której wytwarzane są hormony potrzebne nam do życia. Produkcja idzie w niej zgodnie z planem tylko wtedy, jeśli jemy to, co jest potrzebne. A to znaczy, że z niektórych produktów trzeba zrezygnować albo ograniczyć ich spożycie, a inne włączyć do diety w większej ilości -  mówi w rozmowie z Margit Kossobudzką dietetyczka Hanna Stolińska - Fiedorowicz z Instytutu Żywności i Żywienia
w Warszawie.

W dodatku napiszemy m.in. o tym co jeść w niedoczynności, w Hashimoto, a co w nadczynności tarczycy. Opublikujemy także przykładowe jadłospisy dzięki którym łatwiej będzie przyrządzić zdrowe i korzystne dla tarczycy dzienne menu. Ponadto 20 sygnałów, że Twoja tarczyca zaczyna funkcjonować nieprawidłowo; algi morskie czyli jedzenie przyszłości oraz jak brać hormony tarczycy by działały.

Dodatek "Dieta w chorobach tarczycy" w czwartek 12 kwietnia z "Wyborczą".

Więcej
    Komentarze
    Zaloguj się
    Chcesz dołączyć do dyskusji? Zostań naszym prenumeratorem
    Można to gdzieś zamówić lub pobrać jeśli przegapiło się czwartek?
    już oceniałe(a)ś
    3
    0
    Mam wykupioną cyfrową prenumeratę Wyborczej. Czy dodatek "Tylko zdrowie" nie przysługuje tym, którzy wykupili tę prenumeratę? Bo nigdzie nie mogę tego magazynu w waszym serwisie odnaleźć
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    No właśnie też błąkam się po stronie w poszukiwaniu tego dodatku. Czyżby w prenumeracie online nie było do niego dostępu?
    już oceniałe(a)ś
    0
    0