Wystarczy mąka i jajka. Potem trzeba zagnieść ciasto i na trochę je odstawić. Następnie rozwałkowany placek kroimy w cienkie paski i gotowe! Ważne, żeby makaron był ugotowany al dente. Wtedy zawiera tryptofan, niezbędny do produkcji serotoniny. A to sprawia, że jesteśmy szczęśliwi. Gotowy makaron możemy zjeść równie dobrze z rosołem, jak i smażony na patelni, razem z czosnkiem i oliwą.

Spróbujcie zrobić domowy makaron i, tak jak Jerzy Nogal, cieszcie się tym, co gotowały nasze mamy i babcie!

W ten weekend w wideo 'Magazynu Świątecznego':

Bartosz Wieliński mówi o tym, dlaczego Niemcy nie będą chcieli się bić, jeśli wybuchnie konflikt zbrojny.

Jerzy Nogal opowiada o tym, jak przygotować domowy makaron.

Aktor i lektor Paweł Ciołkosz recytuje wiersz 'Colas Breugnon' Jerzego Lieberta

A poza tym w 'Magazynie Świątecznym':

Okrucieństwo, ludzka rzecz
Przekonujemy się, jak morderczy może być umysł owładnięty fanatyzmem. Obcinający ofiarom głowy to w większości tzw. normalni ludzie. Z prof. Bogusławem Pawłowskim, kierownikiem Katedry Biologii Człowieka Uniwersytetu Wrocławskiego, rozmawia Tomasz Ulanowski
Odsłaniamy się coraz mniej
Europejska prasa dostrzegła, że mieszkańcy naszego kontynentu coraz niechętniej się rozbierają. Nagość zaczęła nam przeszkadzać, choć nagie piersi, torsy i pośladki atakują nas w telewizji, reklamach i na billboardach
Nowoczesna Zagłada
Zagłada nie nadchodzi, ona już jest. I wzbiera nieustannie. W tysiącach klinik aborcyjnych
Wszechpotężne i bezradne
Państwo, które ma nam gwarantować wolność, przestaje być do tego zdolne

Więcej
    Komentarze
    ale w gotowaniu makaronu nie ma nic trudnego, ot wystarczy go wrzucić do wrzątku :/
    @Raban Raban Mylisz się i nawet nie wiesz jak bardzo.
    już oceniałe(a)ś
    2
    0
    `