Przyjê³o siê, ¿e ka¿dy przygotowuje kiszonki tylko w domu, wed³ug receptury przekazywanej od pokoleñ, a wódka to ma³o wyrafinowany trunek bez smaku, serwowany jedynie w postaci zmro¿onej lub jako dodatek do soku czy gazowanego napoju. W dzisiejszej DeGustacji Aleksander Baron, szef kuchni restauracji ZONI udowadnia, ¿e jest zupe³nie inaczej. W jakiej postaci kiszonki smakuj± najlepiej? I jak sprawiæ, by z wódki wydobyæ to, co najlepsze?
Wszystkie komentarze
Niestety,postêp technologiczny bardzo mocno zuba¿a smak polskich tradycyjnych wyrobów czy alkoholi.Starsi pamiêtaj± doskonale jako¶æ "¿ytniej z k³osem" czy ca³ego szeregu wódek typu rye. Gdzie siê podzia³y znakomite polskie wódki gatunkowe ?? Dzisiejsze "soplice","jarzêbiaki" czy winiaki to koktajle pod³ego spirytusu zaprawione chemicznymi koncentratami smakowymi...
Milo czytac recenzje konesera, ktory nie boi sie bronic PRL w sprawach, ktore sa warte obrony !...
Podpisuje oburecznie i obunoznie. I jeszcze nosem...
To byli czasy...
Wystarczylo popic wody z kapusty albo ogorkow, ewentualnie piwko, i czlowiek
byl zdrow....
a moze byles po prostu zmeczony? ):