Little Chef to coś więcej, niż zwykła szkoła gotowania. Jak zachęcić dzieci do samodzielnego przygotowania posiłku?

Katia Roman-Trzaska, Aga Kozak, zdjęcia: Paweł Głogowski, Marcin Tynkowski, montaż: Katarzyna Dworak
18.05.2018 19:54

Przez kuchnię Little Chefa przeszło już prawie 70 tysięcy dzieci. Niektórzy z tych, które brały udział w zajęciach 11 lat temu, dzisiaj są pracownikami. To właśnie tutaj dzieci uczą się rozpoznawać i nazywać smaki, przygotowywać potrawy, a przez to uczą się dzielić i celebrować wspólne jedzenie. ? Żeby to w ogóle wyszło, musi być dobra zabawa. Jak jest radość i dobre jedzenie, które potrafisz zrobić w półtora godziny, to masz poczucie sukcesu. I wracasz z tym do domu i dzielisz się z innymi ? mówi Katia Roman-Trzaska, która z miłości do jedzenia zrezygnowała z pracy prawnika i założyła Little Chefa. Jak wygląda ta ekscytująca wspólna zabawa skoncentrowana wokół jedzenia? Zobacz w dzisiejszych DeGustacjach!

Więcej na ten temat: kuchnia, gotowanie, dzieci
Więcej na ten temat: kuchnia, gotowanie, dzieci
Więcej tematów
Wiadomości z kraju
Wiadomości ze świata
Tylko Zdrowie
Sport
Kultura
Gospodarka