"Oprócz samego jedzenia, fascynująca jest jego historia". Magdalena Gendźwiłł gościem "DeGustacji"

Magdalena Gendźwiłł, Aga Kozak; zdjęcia: Marcin Urban; montaż: Katarzyna Dworak
06.08.2017 13:45

Dzisiejszym gościem 'DeGustacji' jest szczęśliwa mama trójki dzieci i współtwórczyni bloga Crust&Dust, który w 2012 otrzymał nagrodę bloga roku - Magdalena Gendźwiłł. Rozmówczyni Agi Kozak tłumaczy, jak można łączyć życie towarzyskie z zajmowaniem się dziećmi. Okazuje się, że przepis na to jest bardzo prosty. - Mamy z mężem kalendarz Google'a, który pozwala nam wiedzieć, kiedy z kimś możemy się umówić, kiedy ktoś z nas zajmuje się dziećmi, kiedy i kto ma iść z nimi na basen - opowiada. Co ciekawe, oprócz samego jedzenia, Magdalena Gendźwiłł zaznacza, że najciekawsze są historie z nim związane. - To, że jemy daną rzecz jest wypadkową jakichś sytuacji w historii, jakichś przypadków. To jest dla mnie fascynujące - mówi.

Czym jest buza, czyli tradycyjny napój z Białegostoku? Co jest wyjątkowego w podlaskiej kulturze jedzenia? Jak zmieniła się blogosfera na przestrzeni ostatnich lat? Zapraszamy na 'DeGustacje'

Więcej na ten temat: kuchnia, jedzenie
Więcej na ten temat: kuchnia, jedzenie
Więcej tematów
Wiadomości z kraju
Wiadomości ze świata
Tylko Zdrowie
Sport
Kultura
Gospodarka