Jak pisało się pierwsze nowoczesne książki kucharskie? - Elżbieta Łebkowska w "DeGustacjach"

Elżbieta Łebkowska, Aga Kozak; Zdjęcia: Adam Rosołowski; Montaż: Barbara Bielecka
18.02.2017 16:15

Kulinarne pozycje wydawnictwa Tenten ma na półce niejeden Polak: samej 'Kuchni francuskiej' opracowanej przez Marka Łebkowskiego sprzedało się ponad 100 tysięcy egzemplarzy! O - nieistniejącym już - kultowym wydawnictwie, o tym, jak pisało się pierwsze nowoczesne książki kucharskie, o chińskiej kuchni w Warszawie lat 90 i o tym, jak robiło się wtedy biznesy Aga Kozak rozmawia z współzałożycielką wydawnictwa Tenten - Elżbietą Łebkowską.

Więcej tematów
Wiadomości z kraju
Wiadomości ze świata
Tylko Zdrowie
Sport
Kultura
Gospodarka