Ten ludowy przysmak z północnych Włoch świetnie nadaje się na przekąski. Z polenty zrobimy frytki, pizzę, muffiny, godnie zastąpi też pieczywo w hamburgerach. odkrycie pomysłowych dań z polenty ucieszy zwłaszcza wszystkich osób, które nie jedzą...
Nie musimy podróżować po Polsce, by skosztować potraw lokalnych kuchni. Robert Trzópek w swojej warszawskiej restauracji Bez Gwiazdek co miesiąc prezentuje menu inspirowane innym regionem Polski. Spróbujemy w niej tego, co w naszym kraju...
Michał Bryś we wrześniu wystąpił w nowej roli - prowadzącego szóstą edycję Hell´s Kitchen. Nam opowiedział o tym, jak zaczęła się jego kulinarna pasja, a także pokazał swoje popisowe dania.
Z takim nazwiskiem nie miał wyboru - został kucharzem. Jego specjalnością nie są jednak zupy, najchętniej przyrządza ryby. Ale nie jest tajemnicą, że Krzysztof Żurek wszystko doskonale gotuje.
Japońska zupa ramen to nic innego jak makaron podawany w mięsnym bulionie. W kraju kwitnącej wiśni uważa się ją za fast food. Jednak ramen przyrządzony przez Luizę Trisno w jej warszawskiej restauracji nie ma nic wspólnego z szybką kuchnią. Ten...
Copyright © Wyborcza sp. z o.o.