Galeria potraw
Kawałek dobrze upieczonego mięsa to rarytas dla każdego smakosza. Na świątecznym stole nie może zabraknąć tej przyjemności.
Pochodząca z kuchni francuskiej metoda konserwowania jedzenia w tłuszczu była kiedyś stosowana głównie przez ubogich wieśniaków. Dziś konfity uchodzą za rarytas
Podróże
Kroję dynie na zupę. Zupy będzie wielki gar. Jutro uroczyste otwarcie piwnicy - Kellerfest. Zaprosiliśmy wielu gości z całej Austrii. Główne danie gorące podamy w piwnicy i będzie to pieczeń wieprzowa, Schweinsbraten, którą z wielkiego kawałka mięsa...
Jeśli myślicie, że paryżanie jadają tylko w restauracjach, srogo się mylicie. Otóż równie często gotują fantastyczne obiady domowe. Zaglądamy do trzech kuchni: arystokratki z XVI dzielnicy, prowadzącego kawalerski żywot artysty oraz rodziny z dwójką...
Rzecz jasna w zupie! Złapać ją będzie nietrudno - zamiast wędki wystarczy łyżka, bo przecież głęboki talerz czy miseczka to akweny niewielkich rozmiarów.
Copyright © Agora SA