Aktualności
Tłusty czwartek 2022. Jury zdecydowało jednogłośnie, zdając sobie sprawę, że wybór może okazać się kontrowersyjny dla pączkowych purystów. Najlepszy Pączek Warszawy 2022 jest nadziany po usmażeniu waniliowym kremem cukierniczym, a jego wierzch...
Kuchnia
Przepisem na pączki podzielił się z nami Michał Korkosz, autor popularnego bloga Rozkoszny.pl oraz książki "Rozkoszne. Wegetariańska uczta z polskimi smakami".
Najlepsze pączki w Warszawie na tłusty czwartek 2022. Ani za mały, ani za duży. W sam raz na jeden raz. Zaokrąglony i zarumieniony, z wyraźnie zarysowanym jasnym paskiem wzdłuż talii. No i szczodrze nadziany. Gdzie smażą takie idealne pączki? Tłusty...
Najlepsze lody w Warszawie. Po pięciu godzinach, 10 lodziarniach i 43 gałkach nasze jury wybrało najlepsze lody w Warszawie. Znamy też faworyta czytelników, którzy przez 7 dni głosowali w internecie.
Gdzie ustawić się w kolejce po najlepsze lody w Warszawie? Ta dyskusja wraca każdego lata, więc i my znowu ogłaszamy lodowy plebiscyt. Zwycięzców wybiorą i czytelnicy w głosowaniu, i jurorzy, którzy spróbują 30 gałek z 10 lodziarni.
magazyn-kuchnia
Ulicę Płatniczą w sercu Starych Bielan spowija słodki, ciężki zapach cynamonowo-maślanych bułeczek. Prowadzi mnie on do domu Ani Różalskiej, o której wypiekach szepczą szczęśliwie wtajemniczeni warszawiacy
KMagazyn
Niki Segnit w wieku 20 lat kompletnie nie potrafiła gotować, następnie wydała "Leksykon smaków" okrzyknięty kulinarną biblią, a o jej nową książkę zazdrosny jest sam Yotam Ottolenghi
Podróże
Wydawałoby się, że najbardziej ekscytującym powodem podróży do Bordeaux jest wino produkowane tutaj od setek lat. Jednak to francuskie miasto ma zdecydowanie więcej do zaoferowania miłośnikom dobrego smaku
Najlepsi kucharze
Maison Lamour, prowadzona przez Cyrille i Floriana Lamour została okrzyknięta "najlepszą piekarnią we Francji 2017". Rozmawiamy z Cyrille o tym, jak się piecze dobry chleb.
"Kulinarna stolica świata" napisał o Lyonie w 1935 roku ówcześnie najbardziej poważany krytyk kulinarny Curnovsky. Tutaj swoją restaurację prowadził Paul Bocuse, papież gastronomii, tutaj odbywa się co dwa lata najbardziej prestiżowy konkurs dla...
Copyright © Agora SA