Maciej Nowicki
-
Jak przygotować świąteczną zupę? Przepis szefa kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Zupa migdałowa z pistacjami Receptura na 4 osoby 2 garści migdałów 80 g ryżu 100 g łuskanych, niesolonych pistacji 100 g wytrawnego piernika 1 litr mleka szczypta szafranu 2 łyżki miodu sól 2 cytryny Jak przygotować świąteczną zupę? Migdały i...
23-12-2019 21:30 -
Królewskie dania na świątecznym stole - szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie gościem "Degustacji"
Dziś świąteczny odcinek "Degustacji" z Maciejem Nowickim, szefem kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie. Dowiecie się jak przygotować świąteczną zupę z migdałami i pistacjami oraz wigilijnego karpia z kapustą i pasternakiem. Zobaczcie...
23-12-2017 13:00 -
Jak przygotować świąteczną zupę? Przepis szefa kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Zupa migdałowa z pistacjami Receptura na 4 osoby 2 garści migdałów 80 g ryżu 100 g łuskanych, niesolonych pistacji 100 g wytrawnego piernika 1 litr mleka szczypta szafranu 2 łyżki miodu sól 2 cytryny Jak przygotować świąteczną zupę? Migdały i...
20-12-2017 11:24 -
Jak przygotować wigilijnego karpia? Przepis szefa kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Karp po polsku na Wigilję Receptura na 4 osoby 4 dzwonki karpia po 150 g 200 g niepłukanej kapusty kiszonej 600 g korzenia pasternaku 80 g masła 70 g cukru brązowego 200 ml śmietanki 36% 1 butelka czerwonego półwytrawnego wina 1 limonka kilka...
18-12-2017 17:00