Karolina i Maciej Szaciłło; Zdjęcia i montaż: Jarek Tokarski
-
Przepis na smaczny i zdrowy chleb gryczano - jaglany
[WIDEO CLASSIC] Chleb gryczano - jaglany: -400 g mąki gryczanej -200 g mąki jaglanej (ze zmielonej w młynku do kawy kaszy jaglanej) -3 łyżki łupin babki płesznik -15 g drożdży -łyżka cukru trzcinowego lub słodu ryżowego -2 płaskie łyżeczki...
03-04-2020 15:02 -
Praliny migdałowe, czyli słodka i zdrowa przekąska dla każdego
[WIDEO CLASSIC] Praliny migdałowe 200 g migdałów 4 łyżki słodu jęczmiennego/ryżowego lub miodu naturalnego Migdały mielemy w młynku do kawy lub w szybkoobrotowym robocie kuchennym na proszek. Przekładamy go do miski i dodajemy słód lub miód....
03-04-2020 14:59 -
Świąteczny mazurek. Idealny na wielkanocny stół
[WIDEO CLASSIC] Mazurek spód: 300 g mąki gryczanej (z kaszy niepalonej) 150 g masła lub oleju kokosowego szczypta soli 4 łyżki słodu ryżowego, jęczmiennego lub syropu z agawy masa czekoladowa: 100 g masła lub oleju kokosowego 3/4 szklanki melasy...
03-04-2020 14:56 -
Pizza na gryczanym spodzie
Pizza na gryczanym spodzie: spód: 400 g mąki gryczanej 2 czubate łyżki łupin babki płesznik 2 łyżeczki soli kamiennej lub morskiej 10 g drożdży łyżka cukru trzcinowego lub słodu ryżowego lub syropu z agawy letnia woda mąka gryczana do podsypywania...
09-02-2018 13:02 -
Risotto z komosą ryżową i topinamburem
Risotto z komosą ryżową i topinamburem Przepis: 3 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki asafetydy lub 3 drobno poszatkowane szalotki 2 gałązki pokrojonego w drobne plasterki selera naciowego mały korzeń pietruszki starty na tarce o grubych oczkach mała marchewka...
01-05-2015 12:54 -
Zobacz również: wideo Magazynu Świątecznego 5-6.III.2015
Mazurek spód: 300 g mąki gryczanej (z kaszy niepalonej) 150 g masła lub oleju kokosowego szczypta soli 4 łyżki słodu ryżowego, jęczmiennego lub syropu z agawy masa czekoladowa: 100 g masła lub oleju kokosowego 3/4 szklanki melasy buraczanej 1/2...
04-04-2015 00:17 -
Zobacz również: wideo Magazynu Świątecznego 5-6.III.2015
Mazurek spód: 300 g mąki gryczanej (z kaszy niepalonej) 150 g masła lub oleju kokosowego szczypta soli 4 łyżki słodu ryżowego, jęczmiennego lub syropu z agawy masa czekoladowa: 100 g masła lub oleju kokosowego 3/4 szklanki melasy buraczanej 1/2...
03-04-2015 19:53 -
Świąteczny mazurek. Idealny na wielkanocny stół
Mazurek spód: 300 g mąki gryczanej (z kaszy niepalonej) 150 g masła lub oleju kokosowego szczypta soli 4 łyżki słodu ryżowego, jęczmiennego lub syropu z agawy masa czekoladowa: 100 g masła lub oleju kokosowego 3/4 szklanki melasy buraczanej 1/2...
03-04-2015 16:01 -
Świąteczny mazurek. Idealny na wielkanocny stół
Mazurek spód: 300 g mąki gryczanej (z kaszy niepalonej) 150 g masła lub oleju kokosowego szczypta soli 4 łyżki słodu ryżowego, jęczmiennego lub syropu z agawy masa czekoladowa: 100 g masła lub oleju kokosowego 3/4 szklanki melasy buraczanej 1/2...
03-04-2015 11:34 -
Praliny migdałowe
Praliny migdałowe 200 g migdałów 4 łyżki słodu jęczmiennego/ryżowego lub miodu naturalnego Migdały mielemy w młynku do kawy lub w szybkoobrotowym robocie kuchennym na proszek. Przekładamy go do miski i dodajemy słód lub miód. Dokładnie mieszamy, aż...
20-03-2015 15:56 -
Dosa - indyjskie naleśniki
Dosa - indyjskie naleśniki Dosa Na południu Indii na śniadanie serwuje się bezglutenowe naleśniki składające się z namoczonych wcześniej roślin strączkowych i ryżu. Namoczone składniki mieli się na ciasto z dodatkiem wody. Całość powinna lekko...
24-02-2015 13:13 -
Smaczny i zdrowy chleb gryczano - jaglany [WIDEO]
Chleb gryczano - jaglany: -400 g mąki gryczanej -200 g mąki jaglanej (ze zmielonej w młynku do kawy kaszy jaglanej) -3 łyżki łupin babki płesznik -15 g drożdży -łyżka cukru trzcinowego lub słodu ryżowego -2 płaskie łyżeczki nierafinowanej soli -woda...
13-02-2015 11:52 -
Chcesz w naturalny i smaczny sposób podnieść poziom żelaza? Krem marrakesz [WIDEO]
Krem Marrakesz z ciecierzycy i batatów -3 łyżki oliwy z oliwek -łyżeczka kminu rzymskiego -średniej wielkości, poszatkowana cebula lub pół łyżeczki asafetydy -pół łyżeczki cynamonu -łyżeczka imbiru w proszku -pół szklanki ciecierzycy namoczonej...
06-02-2015 16:58