Kornwalia. Południowo-zachodni kraniec Anglii smakuje i pachnie oceanem. To cel podróży dla kochających długie wędrówki, surowe krajobrazy. I ciszę.
Truskawki, najbardziej wyczekiwane owoce wiosny, dobrze smakują nie tylko w deserach. Świetnie pasują też do wytrawnych przekąsek.
- Wcale nie czuję się z tym dziwnie, że mam kota w urnie. Ludzie od tysiącleci mieli potrzebę zabierania ze sobą zwierząt do grobu. Egipcjanie mumifikowali swoje koty. Powiedziałam bliskim, że jak ja umrę, to mają wymieszać moje prochy z prochami...
TikTok jest dla mnie fajny, bo tam są bardzo młodzi odbiorcy. Jeśli w pierwszej, drugiej klasie podstawówki uznają, że niewidomi są spoko, to już im to zostanie na całe życie
Nie spodziewałam się, że rząd z dnia na dzień wprowadzi zakaz wesel. Myślałam, że dadzą nam chociaż ten jeden dzień, chociaż tę ostatnią sobotę. I nie chodzi mi o pieniądze, które straciliśmy
Oto potrawa doskonała na zimne wieczory. Dość długo się ją przygotowuje, ale efekt wart jest zachodu.
Prosta potrawa z bardzo dobrymi składnikami. W pół godziny zrobisz bardzo smaczną przekaskę!
Dynia to nie tylko doskonała baza rozgrzewających potraw, takich jak zupa, idealnych na jesień i zimę. Świetnie też sprawdzi się jako podstawowy składnik słodkich wypieków.
W każdym domu w Kirgistanie czeka na nas nakryty wzorzystym obrusem stół, na którym piętrzą się smakołyki: kryształowe pucharki z domowymi konfiturami, śmietaną i lokalnym miodem, misy świeżych moreli i śliwek, talerzyki z ciastkami, cukierkami,...
Zrób szybką sałatkę z truskawkami - smakuje wybornie, doskonale orzeźwia nawet w największe upały.
Zamiast posypywać je cukrem, skropcie octem balsamicznym, który wydobędzie ich naturalną słodycz. Te wyczekiwane owoce wiosny dobrze smakują w deserach.
Na Sardynii trudno trafić na kiepską knajpę, a kolacje w agroturystyce zadziwią was doskonałym smakiem i przystępną ceną. Czas zaplanować smaczne wakacje!
W powietrzu unosi się zapach świeżo startych kurkumy, imbiru i galangalu. Aromat staje się intensywniejszy, kiedy Ibu Dewa przenosi zawartość moździerza na rozgrzany w woku olej kokosowy. Dodaje posiekaną trawę cytrynową i liście salamu, potem sięga...
Orzechy włoskie a właściwie wołoskie, bo dotarły do nas z rumuńskiej Wołoszczyzny. Nazwa się zmieniła, ale miłość do nich jest trwała - bo są pyszne, zdrowe i... chrupią.
Copyright © Agora SA