Przy jej stole Toczyły się dyskusje o stanie polskiej gastronomii, rzetelności producentów, o wspieraniu lokalności, o szacunku do dziedzictwa kulinarnego i tradycji. To także tam rozstrzygane były spory kucharzy o różnice między bulionem, rosołem...
Cepeliny z twarogiem to ciekawa wersja słynnego kresowago dania.
Od wieków, jak w tyglu mieszały się na Podlasiu kultury, wyznania, religie, ludzkie historie i smaki. Najzamożniejsi i najsilniejsi wyznaczali drogę rozwoju i trendy kulinarne, przywozili nowości ze świata. Odwiedźcie skarbiec regionalnej tradycji -...
Ten najlepszy jest na Podlasiu. Tak uważa Joanna Jakubiuk, kucharka z Białegostoku. dzieli się z nami swoją unikalną wiedzą i zdradza, jak przygotować twaróg doskonały. I jak go potem smacznie wykorzystać w daniach regionalnych.
Copyright © Wyborcza sp. z o.o.