- Czułam, że zanurzam się razem z Ewą do tej piwnicy, w której mąż ją trzymał niemal dwa lata, a potem się z niej wynurzam i nie mam sił na dalszą pracę. Zastanawiałam się czy gdziekolwiek widziałam takie okrucieństwo, takie niebywałe zło. I...
- Czułam, że zanurzam się razem z Ewą do tej piwnicy, w której mąż ją trzymał niemal dwa lata, a potem się z niej wynurzam i nie mam siły na dalszą pracę. Zastanawiałam się czy gdziekolwiek widziałam takie okrucieństwo, takie niebywałe zło. I...
Na słonecznym tarasie Fest Port Czerniakowski Aga Kozak rozmawia z dietetyczką holistyczną Maią Sobczak - autorką bloga Qmam Kasze i dwóch książek z wegańskimi przepisami - o tym, czy pożądanie jedzenia jest dobre, o jedzeniu, po którym chce nam się...
Koktajl jest dobry na wszystko. Chcesz zrzucić kilka kilogramów, poprawić swój wygląd, wzmocnić organizm czy pozbyć się problemów zdrowotnych? Zacznij swoją przygodę z koktajlami. 14 czerwca premiere miała książka Magdaleny Olszewskiej i Tomasza...
Gościem Agi Kozak w dzisiejszym odcinku DeGustacji jest Ałbena Grabowska, pisarka bułgarskiego pochodzenia. Co charakteryzuje bałkańskie smaki? Czy mogą konkurować z kuchnią Toskanii? I jakie elementy autorka opisała w swojej książce?
Jak to jest poczynić wyjątek w wegetariańskiej diecie dla tatara z mięsa sarny upolowanej przez szefów kuchni? Jak posiąść wiedzę tajemną na temat ryb i jak ją połączyć z zamiłowaniem do ziemniaczków? O swoich przygodach z polską kuchnią i jej...
Zupa z trudem wyławiana z modnego słoika czy rybka na skrzypiącym pod widelcem nagrobnym talerzyku? Basia Starecka - dziennikarka kulinarna i autorka bloga "Nakarmiona Starecka" - słynie z wyłapywania takich "koszmarów warszawskiej gastronomii". O...
Copyright © Wyborcza sp. z o.o.