W sobotnim numerze "Wysokich Obcasów" przeczytasz m.in.

  • Rossy de Palma zdradza Almodóvara
    W „Kobietach na skraju załamania nerwowego” Marisa, którą gram, wypija gazpacho nafaszerowane tabletkami nasennymi i przez większość filmu śpi. „Pedro, ile można leżeć plackiem?” – marudziłam. Aż pewnego dnia oznajmił mi, że Marisa, pruderyjna dziewica, będzie miała orgazm we śnie.
    Z Rossy de Palma, o niej samej, jej początkach współpracy z Almodóvarem i karierze rozmawia Ada Petriczko.

  • Spotkanie z naszymi rówieśniczkami z getta
    Kiedy wyciągasz po kolei szuflady z nazwiskami, w końcu trafiasz na kogoś, kto zginął, mając tyle lat, ile ty masz teraz, był tej samej płci, zawodu, a może miał dzieci w podobnym wieku.
    - Opowieści naukowczyń zajmujących się badaniem Archiwum Ringelbluma - podziemnym archiwum getta warszawskiego. Każda z badaczek przedstawia jedną z kobiet związanych z grupą Oneg Szabat.

  • Można schudnąć, jedząc pizzę i kluski
    To możliwe. Indywidualna dieta zgodna z genomem to przyszłość dietetyki. Z doc. dr hab. n. med. Lucyną Ostrowską, specjalistką chorób wewnętrznych i dietetyczką kliniczną, rozmawia Irena Cieślińska

  • Szkoła uczuć - POKORA
    Dziecko nie powinno być pokorne, bo to jest zbyt blisko zgody na krzywdę. U dorosłego jest inaczej - pokora to antypycha.

  • Szama w saunie
    Kiedyś nawet dzieci rodziły się w saunach. Wędzono w nich mięso. Dlaczego więc
    nie przygotowywać jedzenia? W jednej gotował z nami kucharz byłego prezydenta, w innej – poszukiwacze złota. Dań z sauny dał nam spróbować Święty Mikołaj. Z Katariną Vuori, fińską pisarką, autorką książki kucharskiej o gotowaniu w saunie, rozmawia Aleksandra Postoła

  • Męska końcówka - Żarty z glutenu
    Wszyscy uważają mnie za śmieszka. A to rzeczywistość jest komiczna, nie ja.
    Z Bolesławem Chromrym, rysownikiem, rozmawia Paulina Domagalska.

Tygodnik "Wysokie Obcasy" w sobotę 3 marca ze specjalnym wydaniem "Magazynu Świątecznego" - "Wyborczą Kobiet"

Do wydania będzie dołączony również co tygodniowy dodatek "The Wall Street Journal"