Domowej roboty czekoladki. Odkryj smak zdrowych s這dyczy

Maciej i Karolina Szaci陶o, zdj璚ia: Jarek Tokarski, monta: Bogumi豉 Piotrowska
02.01.2015 00:17 , aktualizacja: 27.11.2019 09:18

Domowej roboty czekoladki

- 100 g migda堯w lub orzech闚 w這skich
- 4-5 pestek moreli (opcjonalnie)
- p馧 szklanki wi鏎k闚 kokosowych
- 100 g rodzynek
- szczypta soli
- tabliczka gorzkiej czekolady (minimum. 60%)

Migda造, wi鏎ki i pestki mielemy w robocie kuchennym. Dodajemy rodzynki i mielemy a powstanie lekko kleista masa. Czekolad roztapiamy w k徙ieli wodnej (na garnku z gotuj帷 si wod stawiamy metalow misk). Do roztopionej czekolady dodajemy szczypt soli i mieszamy a si rozpu軼i. Wsypujemy mas z migda堯w i rodzynek. Ca這嗆 dok豉dnie mieszamy. Z masy formujemy na blasze cienki placek. Posypujemy go wi鏎kami kokosowymi. Wk豉damy na minimum p馧 godziny do lod闚ki. Kroimy na kawa趾i i podajemy.

Znajdziesz nas na Twitterze, Google+ i Instagramie
Jeste鄉y te na Facebooku. Do陰cz do nas i dziel si opiniami.
Czekamy na Wasze listy: listy@wyborcza.pl

Więcej tematów
Wiadomości z kraju
Wiadomości ze świata
Tylko Zdrowie
Sport
Kultura
Gospodarka