Zwykły ziemniak daje nieograniczone możliwości kulinarne - dowodzi Jerzy Nogal, który tym razem prezentuje kultowy przepis na pyzy, jak z legendarnego warszawskiego Bazaru Różyckiego. Boskie, nieziemskie wręcz pyzy z omastą można było kupić w słoiku od pewnej 'pyzarki'. Ta jednak pilnie strzegła swojego przepisu. Na szczęście nie tylko ona jedna takie pyzy robiła. Ten przepis Jerzy Nogal przywiózł znad mazurskich jezior.

W 'Magazynie Świątecznym' czytaj też:

Wolność i demokracja niszczą inteligencję
Cywilizacja, kultura i postęp to kruchy film, który może łatwo prysnąć. Pobudka! Z Mario Vargasem Llosą rozmawia Maciej Stasiński

Świetnie śpi, nawet się przeciąga
Gdzieś tam, gdzie jest Ola, nie jest tak źle, ale to nie jest tu. Dlatego wciąż na nią czekam. Z Ewą Błaszczyk rozmawia Agnieszka Kublik

Doppio latte frappuccino na brodzie hipstera
Para trzydziestolatków z zachodniej Europy spiera się w klimatyzowanym pociągu o to, czy hipsterzy niosą lewicową wrażliwość, czy są po prostu egoistami

Więcej
    Komentarze
    Zaloguj się
    Chcesz dołączyć do dyskusji? Zostań naszym prenumeratorem
    Wyborcza za swe kłamstwa i nieustające próby niszczenia Polski i Polaków będzie rozliczona,dziennikarzy wyborczej czeka Bereza Kartuska.
    już oceniałe(a)ś
    0
    1
    ... przykro, ale to "kluchy", a nie PYZY.
    już oceniałe(a)ś
    7
    9
    `