Kuchnia azjatycka - kulinarna moda, która zagościła już na stałe w Polsce

Marcin Wojtasik, Aga Kozak, zdjęcia: Anna Czuba, Marcin Tynkowski, montaż: Katarzyna Dworak, (malweg)
14.07.2018 11:08

Kuchnia azjatycka na stałe zagościła już na kulinarnych mapach polskich miast. Jemy coraz częściej, a co za tym idzie, przywiązujemy coraz większą wagę do sposobu wykonania. Jak zrobić idealny ramen? Czym różni się sposób jego jedzenia w Polsce i Azji? I co będzie kulinarnym numerem jeden po ramenie, zupie pho i sushi? M.in. o to Aga Kozak zapytała Marcina Wojtasika, naukowca, aktywistę kulinarnego i restauratora.

Więcej na ten temat: gotowanie, kuchnia, kuchnia azjatycka, ramen, zupa pho
Więcej na ten temat: gotowanie, kuchnia, kuchnia azjatycka, ramen, zupa pho
Więcej tematów
Wiadomości z kraju
Wiadomości ze świata
Tylko Zdrowie
Sport
Kultura
Gospodarka