Od biologii molekularnej do książek o jedzeniu. Aga Kozak pyta Małgosię Mintę o wielką kulinarną pasję

Małgosia Minta, Aga Kozak, zdjęcia: Paweł Głogowski, montaż: Katarzyna Dworak, (malweg)
24.03.2018 08:39

Wychowywała się w domu, w którym wszyscy lubili jeść. Mimo obowiązków przynajmniej raz dziennie całą rodziną zasiadali do wspólnego posiłku. I choć Małgosia Minta studiowała biologię molekularną, to z czasem miłość do jedzenia stała się jej największą pasją. Dziś prowadzi kulinarnego bloga, zasiada w jury konkursów związanych z gotowaniem a także pisze książki o jedzeniu. Jak to się stało, że z biologa zmieniła się w dziennikarkę? Kto natchnął ją do prowadzenia bloga? I który posiłek dnia jest jej ulubionym? O to wszystko Małgosię Mintę pyta Aga Kozak w dzisiejszym odcinku 'DeGustacji'.

Więcej na ten temat: gotowanie, kulinaria, Małgosia Minta
Więcej na ten temat: gotowanie, kulinaria, Małgosia Minta
Więcej tematów
Wiadomości z kraju
Wiadomości ze świata
Tylko Zdrowie
Sport
Kultura
Gospodarka