Jadalne rośliny, które możemy zerwać w mieście. Sebastian Kulis i jego "Roślinne porady"

Sebastian Kulis, Aga Kozak, Zdjęcia: Adam Rosołowski, Montaż: Katarzyna Dworak
14.07.2017 20:39

Okazuje się, że owoce lipy, brzozy czy leszczyny idealnie nadają się do jedzenia zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej. W dzisiejszym odcinku DeGustacji Sebastian Kulis, autor bloga i książki 'Roślinne porady' zabiera nas w świat jadalnych roślin, które możemy zerwać nawet w mieście.

Które rośliny możemy bezpiecznie wykorzystać jako składnik dania? Tego Sebastian Kulis uczy podczas spacerów, na których wskazuje konkretne gatunki i radzi, jak najlepiej je przyrządzić. - Najlepiej, żeby ktoś nam kiedyś to wszystko pokazał, ale z drugiej strony musimy sobie trochę ufać, jednak jesteśmy zwierzętami. Musimy zdać się na zapach i smak. Wokół nas jest ogromny potencjał, który nie jest wykorzystywany - mówi w rozmowie z Agą Kozak.

Więcej na ten temat: jedzenie, kulinaria, rośliny
Więcej na ten temat: jedzenie, kulinaria, rośliny
Więcej tematów
Wiadomości z kraju
Wiadomości ze świata
Tylko Zdrowie
Sport
Kultura
Gospodarka