Moment równowAgi: Picie wody to podstawa. Jak ją urozmaicić, by była pyszna i zdrowa?

Moment równowAgi: Picie wody to podstawa. Jak ją urozmaicić, by była pyszna i zdrowa?

Aneta Łańcuchowska-Jeziorowska, Aga Kozak, Zdjęcia: Wojtek Kaniewski, Montaż: Katarzyna Dworak
26.06.2017 10:10

Woda jest bezsprzecznie najważniejszym składnikiem organizmu człowieka. Bez niej niemożliwe jest jego prawidłowe funkcjonowanie. Dlatego nie dziwi nikogo fakt, że zalecenia mówią o tym, żeby średnio spożywać około 2,5 litra płynów na dobę. A co jeśli ktoś nie lubi wody? Czym można ją zastąpić lub w jaki sposób wzbogacić, aby nadal stanowiła zdrową formę nawodnienia organizmu? Jaką latem, a jaką zimą, wiosną czy jesienią?

Na te i inne pytania odpowiedzi znajdziemy w książce ?Zdrowe wody? Anety Łańcuchowskiej-Jeziorowskiej. http://ksiegarnia.zwierciadlo.pl/zdrowe-wody-czyli-pyszne-wody-smakowe-i-izotoniki.html
W książce ?Zdrowe wody? znalazły się przepisy na:
- wiosenne wody smakowe orzeźwiające i oczyszczające
- letnie wody smakowe odprężające i nawilżające
- jesienne wody smakowe uodporniające i kojące
- zimowe wody smakowe rozgrzewające i na trawienie
- napoje izotoniczne poprawiające wydolność i zwiększające energię

Więcej tematów
Wiadomości z kraju
Wiadomości ze świata
Tylko Zdrowie
Sport
Kultura
Gospodarka